loading
15. lis 2023.

EHC konferencija u Zagrebu

Ove godine, Zagreb je bio domaćin velike konferencije Europskog konzorcija hemofilije koja je održana od 6. do 8. listopada 2023 u hotelu Westin Zagreb.

Europski konzorcij hemofilije (EHC) je međunarodna neprofitna organizacija koja okuplja 46 nacionalnih organizacija osoba s rijetkim poremećajima zgrušavanja krvi.

Konferencija predstavlja najveći godišnji skup EHC-a koji okuplja članove europskih nacionalnih organizacija osoba s poremećajem zgrušavanja krvi, zdravstvene djelatnike, predstavnike farmaceutskih kompanija te sve ostale zainteresirane za skrb o osobama s koagulopatijama.

Uz EHC kao glavnog organizatora, domaćin ovogodišnje konferencije bilo je i Društvo hemofiličara Hrvatske.

U tri dana ispunjena brojnim predavanjima, sudionici su mogli saznati najnovije informacije vezane za sve veće mogućnosti liječenja poremećaja zgrušavanja, uključujući i nove spoznaje o liječenju nadomjesnom i nenadomjesnom terapijom te o liječenju genskom terapijom.

Od brojnih ostalih tema, treba istaknuti teme vezane za poremećaje zgrušavanja kod žena, temu pristupa liječenju boli kod osoba s poremećajima krvarenja, aktualno pitanje važnosti mentalnog zdravlja, kao i temu posvećenu aspektu starenja osoba s hemofilijom.

S preko 400 sudionika iz više od 50 država diljem svijeta, ovogodišnja konferencija omogućila je bolje međusobno povezivanje nacionalnih organizacija, razmjenu iskustava te stvaranje novih konekcija koje će doprinijeti uspješnijem radu na korist svih osoba s poremećajima zgrušavanja

Na kraju, zahvaljujemo se svim sudionicima, predavačima, organizatorima, volonterima te sponzorima koji su omogućili uspješnu realizaciju ovogodišnje konferencije Europskog konzorcija hemofilije.

Iskreno se nadamo da su svi sudionici, uz nova znanja, svojim kućama ponijeli i lijepe uspomene iz grada domaćina, grada sa tisuću srca!

Povezane novosti

EHC konferencija u Zagrebu - NAJAVA

  Grad Zagreb domaćin je ovogodišnje konferencije Europskog konzorcija hemofilije (EHC), koja će se održati u hotelu Westin...
25. kol 2023.
Detaljnije

Predsjednik Republike Hrvatske primio delegaciju Društva

Predsjednik Republike Hrvatske, gospodin Zoran Milanović, primio je 20. rujna 2022. godine delegaciju Društva hemofiličara Hrvatske...
20. ruj 2022.
Detaljnije

Učlanite se u našu udrugu

Ukoliko ste zainteresirani za članstvo u našoj udruzi, popunite pristupnicu i pridružite nam se

Ispuni pristupnicu
Učlanite se u našu udrugu