loading
Društvo hemofiličara Hrvatske

Društvo hemofiličara Hrvatske

Društvo hemofiličara Hrvatske (DHH) je dobrovoljna, nevladina društvena organizacija koja je osnovana 1992. godine u Zagrebu.

Okuplja više od 400 članova, a djeluje u cijeloj Hrvatskoj. Osim oboljelih, povezuje i njihove obitelji, prijatelje, zdravstvene djelatnike i sve one građane koji žele unaprijediti i poboljšati kvalitetu života osoba s hemofilijom. Društvo je vrlo aktivno na raznim područjima.

Društvo je član Svjetske federacije hemofilije (World Federation of Hemophilia) te Europskog konzorcija hemofilije (European Haemophilia Consortium), a temeljni cilj mu je unaprijediti kvalitetu života osoba s hemofilijom u Hrvatskoj.

Organizira radionice, edukacije, ljetne kampove, sudjeluje na međunarodnim konferencijama koje su povezane s hemofilijom, provodi empirijska istraživanja kvalitete života osoba s hemofilijom u Hrvatskoj, izdaje vlastiti časopis „Hemofilija“ te različite druge publikacije, a posebice je ponosno na činjenicu da je svojim radom uspjelo povezati sve dionike uključene u skrb o hemofiliji - od liječnika, medicinskih sestara, fizioterapeta, HZZO-a, farmaceutskih kompanija, stručnjaka različitih drugih profila, pa do samih osoba s hemofilijom.

 

Broj članova udruge
420
Broj članova udruge
Broj osoba s hemofilijom u Hrvatskoj
500
Broj osoba s hemofilijom u Hrvatskoj
Broj osoba s hemofilijom u svijetu
400.000
Broj osoba s hemofilijom u svijetu
Broj osoba s von Willebrand u svijetu
80.000,000
Broj osoba s von Willebrand u svijetu

Zašto je dobro biti član naše udruge?

Povezanost

Jedna od osnovnih djelatnosti udruge je međusobno povezivanje osoba s raznim poremećajima zgrušavanja te razmjena osobnih iskustava.

Dostupnost suvremene terapije

Kontinuirano pratimo razvoj novih, suvremenih i efikasnih terapija te nastojimo našim djelovanjem utjecati na dostupnost istih.

Edukacija

Nastojimo poticati što kvalitetnije obrazovanje naših mladih članova.  

Informiranost

Redovito informiramo naše članove o novostima vezanim za liječenje poremećaja zgrušavanja krvi (edukacijski kampovi, časopis, webinari i dr.).

Organiziranje skupova

Sudjelujemo u radu te organiziramo domaće i međunarodne skupove koji su u vezi s djelatnošću naše udruge.

Međunarodna suradnja

Održavamo i razvijamo suradnju sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje.

Učlanite se u našu udrugu

Ukoliko ste zainteresirani za članstvo u našoj udruzi, popunite pristupnicu i pridružite nam se

Ispuni pristupnicu
Učlanite se u našu udrugu