Održan webinar "Cijepljenje i hemofilija"

Društvo hemofiličara Hrvatske organiziralo je webinar na temu „Cijepljenje i hemofilija“. Webinar je održan 22. travnja 2021. godine, a osnovni cilj mu je bio prenijeti relevantne i znanstveno utemeljene spoznaje o ovoj temi, ali i omogućiti svim sudionicima mogućnost postavljanja pitanja koja ih zanimaju.

Predavanja su održali relevantni govornici o ovoj temi - doc.dr.sc. Ana Boban, voditeljica Centra za hemofiliju za odrasle, epidemiolog dr.med. Kruno Sokol (ujedno i tajnik Društva) te Šime Vuksanović, član Društva. Predsjednik Društva doc.dr.sc. Marko Marinić otvorio je webinar i poželio dobrodošlicu svim sudionicima, nakon čega je Kruno Sokol detaljno opisao trenutnu epidemiološku situaciju s bolesti COVID-19  i objasnio pojedinosti o cijepljenju. Nakon njega, docentica Boban govorila je o cijepljenju protiv COVID-19 u bolesnika s hemofilijom, da bi na kraju Šime Vuksanović iznio svoje iskustvo ove bolesti.

Nakon što su govornici završili sa svojim predavanjima i prezentacijama uslijedio je dio u kojem su pratitelji mogli postaviti pitanja. Bila je to prava prilika da sudionici razriješe neke svoje nedoumice koje mnogi danas imaju, prvenstveno zbog činjenice da smo putem medija i društvenih mreža svakodnevno ''zatrpani'' različitim informacijama o bolesti COVID-19, ponekad i potpuno oprečnim. Nakon pitanja i odgovora Marko Marinić pozdravio je sve prisutne te izrazio nadu da ćemo uskoro naše edukacijske aktivnosti i druženja ipak vratiti na ''staronormalni'' način.